Salgs- og leveringsvilkår

Som vår kunde er du viktig for oss, og vi ønsker å gi deg en god kjøpsopplevelse.

Disse betingelsene gjelder for alt salg fra VARP & VEFT – org.nr. 912480062 til kunder i Norge og utgjør, sammen med din bestilling og vår ordrebekreftelse, avtalen med oss. For øvrig henvises det til Kjøpsloven og Lov om forbrukerkjøp.

International customer? Please see our international terms and shipping policy 

PRISER

25% MVA er inkludert i prisene i vår nettbutikk. Forhandlere gis egen innlogging for forhandlerpriser eks. MVA og frakt. Ordrebekreftelsen inneholder opplysninger om de totale kostnadene kjøperen skal betale, inklusive eventuelle leveringskostnader og avgifter. Vi har fri frakt til alle privatadresser i Norge. 

BESTILLING

VARP & VEFT AS aksepterer kun ordre fra myndige personer eller mindreårige med foresattes godkjenning. Ved aksept av våre kjøpsvilkår, bekrefter du at du er over 18 år eller har foresattes tillatelse til å gjennomføre kjøp. Bestillingen anses som bindende idet du aksepterer våre kjøpsvilkår og bekrefter bestillingen.

OPPLYSNINGER I NETTBUTIKKEN

Vi tilstreber å gi våre kunder dekkende og korrekt informasjon om våre produkter. Vi tar imidlertid forbehold om at tekniske/skrivefeil kan forekomme og forbeholder oss retten til å kansellere din bestilling eller deler av denne. I tilfeller hvor det er gitt feil opplysninger i nettbutikken, eller et produkt er utsolgt, vil vi ta kontakt med deg så snart som mulig etter at vi har mottatt bestillingen.

VARP & VEFT etterstreber gode produktbilder for å sikre korrekt gjengivelse av produktene. Forhold utenfor vår kontroll, som bl.a. oppløsning og fargeinnstilling på brukers PC skjerm, gjør at avvik vil kunne forekomme.  Ull er en naturlig råvare, og fargenyanser vil variere mellom ulike parti.

PERSONOPPLYSNINGER

Opplysningene vi ber våre kunder registrere i nettbutikken vil under ingen omstendighet bli videreformidlet til utenforstående uten slik godkjenning.

FRAKTKOSTNAD OG -METODE

Fraktkostnad ved forhandlerkjøp blir angitt ved bestilling. Norway Cloth ulltekstiler kan sendes direkte fra veveri, mens øvrige varer sendes fra vårt studio/lager. Leveranser kan komme i flere forsendelser. VARP & VEFT står fritt til å benytte den fraktmetoden vi finner mest hensiktsmessig. Vi har fri frakt til alle privatadresser i Norge.

LEVERINGSTID

Lagervare pakkes og sendes ved første anledning. Avvik kan forekomme, bl.a. som følge av forsinkelser hos fraktselskap. Leveringstid for bestillingsvarer angis etter ordreinngåelse.  Sømvarer tilvirkes på bestilling og effektueres fortløpende med en normert leveringstid på 2-4 uker. Ved bestilling gjort på messe er estimert leveringstid angitt til 8-12 uker.

BETALING

VARP & VEFT tilbyr betaling via PayPal, herunder Visa og Mastercard. Vi kan også tilby faktura, og forbeholder oss retten til å be om forskuddsbetaling. Vi tilbyr dessverre ikke delbetaling og sender ikke varer i postoppkrav. Ordinær betalingsfrist er 10 dager, 30 dager for bestillinger gjort på messe. Ved forsinket betaling belastes morarenter, purre- og inkassogebyr i henhold til morarenteloven. Renten løper fra angitt forfallsdag.

UAVHENTEDE PAKKER

Uavhentede pakker som sendes i retur til oss, vil bli belasted med fraktkostnader tur/retur og et gebyr pålydende kr. 750.

KANSELLERING

Ved kjøp av sømvare og metervare gis det ikke rett til kansellering ettersom slik vare tilvirkes og/eller klippes på bestilling. Full refusjon vil imidlertid kunne innvilges dersom melding om kansellering er mottatt før ordrebehandling er igangsatt. I andre tilfeller vil retningslinjene våre for bytte og retur være gjeldende. Ved kansellering av forhåndsbestilte varer innen varene er ferdigstilt, vil 50% av total ordresum slettes/tilbakebetales. Innbetalt forskudd på 50% av ordresum vil ikke tilbakebetales, men gå til dekning av produksjonskost.  

BYTTE OG RETUR

Skulle du som privatkunde ønske å returnere en bestilt vare, må du gi oss beskjed om dette innen 14 dager. Kontakt oss på post@varpogveft.no eller send en henvendelse her (http://varpogveft.no/contact_us). Angrerettskjema sendes per epost i forbindelse med ordrebekreftelse. Dette må fylles ut og legges ved varen som returneres. Varene skal returneres i ny tilstand og i original emballasje. Metervare og sømvare tilvirket/klippet bestilling refunderes med 50% av kjøpssum. Ved retur av evnt lagerutsalg/2. sort. vil kjøper bli belastet for frakt- og returkost.

Ved retur er det kundens ansvar å sikre at varene pakkes for forsendelse på en måte som beskytter mot mulige transportskader. Vi anbefaler at varene returneres som sporbar og forsikret postforsendelse. VARP & VEFT er ikke ansvarlig hvis forsendelsen er tapt eller skadet i returtransport.

Returkostnader må i sin helhet dekkes av kunden.

Det ytes ingen returrett på næringskjøp.

FEIL ELLER MANGLER

Så snart varene er mottatt, er kunden ansvarlig for å undersøke om leveransen er i samsvar med sin bestilling, om varen er blitt skadet under transport eller om varen ellers har feil eller mangler. Dersom produktet har feil eller mangler og kunden gir oss skriftlig beskjed om dette innen rimelig tid, vil vi tilby retting av feilen, omlevering, prisavslag, erstatning eller heve kjøpet. For næringskjøp er må feil eller mangler reklameres på senest ett år etter at leveransen har funnet sted.

VARP & VEFT sitt ansvar er under alle omstendigheter begrenset til prisen på varen det reklameres på. VARP & VEFT kan ikke belastes for evt. indirekte skadeomfang tilknyttet en mangelfull leveranse. 

Ved enhver reklamasjon ber vi om at du så snart som mulig og umiddelbart etter at feilen er oppdaget kontakter VARP & VEFT på post@varpogveft.no.

COPYRIGHT OG ANSVARSFRASKRIVELSE

Alt innhold på denne siden er opphavsrettslig beskyttet. Dette inkluderer, men er ikke begrenset til tekst, bilder, grafiske elementer, design og logoer. Rettighetshaver er VARP & VEFT AS, org.nr. 912 480 062. Det er ikke tillatt å kopiere eller på annen måte mangfoldiggjøre noe av informasjonen, uten tydelig kreditering eller henvisning til VARP & VEFT/våre merkevarer.

VARP & VEFT gir ikke garantier om at innhold på www.varpogveft.no eller sider som er linket til fra denne siden er riktig og komplett. Vi fraskriver oss ansvar for innholdsmessige feil og de konsekvenser som eventuelt måtte oppstå som følge av bruk av informasjon på www.varpogveft.no og sider som www.varpogveft.no linker til.

MERKEVARE / SOSIALE MEDIA

Bildebank med høyoppløselige bilder for nedlastning finnes på www.varpogveft.no                                             

Facebook: www.facebook.com/varpogveft 

Instagram: @varpogveft #putemakeriet 

FORCE MAJEUR

Er vi forhindret fra å levere eller foreta pliktig omlevering eller blir en slik leveringsplikt urimelig tyngende som følge av arbeidskonflikt eller enhver annen omstendighet når partene ikke kan råde over den så som brann, krig, mobilisering eller uforutsette militære innkallelser av tilsvarende omfang, rekvisisjon, beslag, valuta restriksjoner, opprør og oppløp, knapphet på transportmidler, alminnelig vareknapphet, innskrenkning i tilførselen av drivkraft, samt mangler ved eller forsinkelser av leveranser fra underleverandører eller produsenter som følge av slike omstendigheter som omhandles i dette punkt, er vi fritatt for alt annet ansvar enn i reklamasjonstilfeller og kreditere den til den mangelfulle vares tilhørende kjøpesum. 

TVISTER OG LOVVALG

Tvister i anledning betingelsene og tilhørende bestemmelser, samt tvister som angår der i omtalte og der av følgende rettsforhold hører inn under de ordinære domstoler, med vår nærmeste rettsinstans som verneting.